Adathalászat

Felhívás!

Felhívjuk Internet Banking rendszerünket használó ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a Főnix Takarékszövetkezet semmilyen formában, sem e-mailben, sem telefonon, sem más elektronikus csatornán nem kér ügyfeleitől személyes adatokat, nem kéri azok pontosítását, egyeztetését a bank elektronikus szolgáltatásaival kapcsolatban, különösen nem jelszót vagy PIN kódot!

Az esetleges adategyeztetések kizárólagos formája a kirendeltségi hálózatunkban személyesen történő egyeztetés.

Amennyiben bármilyen módon, bárki, bármilyen indokkal adategyeztetésre szólítja fel, vagy arra kéri az Internet Banking ügyfeleket, hogy jelentkezzenek be a takarékszövetkezet internetes szolgáltatásába egy megadott elérési útvonalon, a Takarékszövetkezet hangsúlyosan kéri, hogy ne tegyék meg ezt és az esetről haladéktalanul értesítsék az ügyfélszolgálatunkat a megadott elérhetőségeken (kozpont@fonix.tksz.hu; +36 52/417-497)

Elektronikus levélből soha ne próbáljanak meg fellépni a Főnix Takarékszövetkezet Internet Banking rendszerének elérését biztosító weboldalra.

 

 


A rendszer biztonságának megtartása végett javasoljuk, hogy jelszavaikat havonta/negyedévente változtassák megne tartsák maguknál, illetve olyan helyen, amelyhez valaki könnyen hozzáfér. Amennyiben úgy ítélik, meg, hogy jelszavuk kitudódott, akkor a lehető leghamarabb cseréljék le azt.

Az Ön biztonsága végett javasoljuk, hogy a bejelentkezésre használt számítógép rendelkezzen aktív, automatikusan, naponta frissülő vírusvédelmi szoftverrel, hogy a vírusfertőzések ellen minél jobban védett legyen. A mai vírusok az adatforgalmat, illetve a jelszavak biztonságát is veszélyeztethetik.

A Főnix Takarékszövetkezet Internet Banking rendszerének elérést biztosító linket honlapunk jobb felső sarkában találja meg, amely SSL titkosítással rendelkezik.